20 mrt 2024

Herstel wervengebied Utrecht-een mega project

INSCHRIJVING GESLOTEN. ALS JE NOG WILT KOMEN DAN SVP EEN MAIL STUREN NAAR: info@utrechtsebouwsocieteit.nl.

Aanvang 16.30 uur stipt op de Oude Gracht 167.

We starten deze sociëteitsavond om 16.30 uur met het bezoek aan het informatiecentrum in Magazijn de Zon, dat vrijwel ‘bovenop’ de herstelwerkzaamheden gevestigd is. Hier wordt het ontstaan en de grootsheid van dit project in beeld gebracht, en bekijken we ook de boven- en ondergrondse werkzaamheden aan de werfkelders vanuit de techniek ter plaatse.

Binnen dit historisch kader speelt Simon Baars, projectleider vastgoed in Utrecht, een essentiële rol. Als (stede)bouwkundig expert en gepassioneerd liefhebber van architectuur draagt Baars bij aan het behoud en de restauratie van deze unieke werfkelders. Hij vertelt over constructie, probleemstelling, technische oplossingen en organisatie op locatie. 

Vervolgens gaan we naar het Stadskantoor waar Conservator Stadsgeschiedenis, René de Kam, ons meeneemt in zijn verhaal over het ontstaan en de bouw van de werfkelders, en hoe particulieren en Gemeente daarbij samen móeten werken. Zijn expertise en artistieke flair brengen de geschiedenis tot leven! Adri Verhoef van NAP zal ons verder meenemen in de technische aspecten van het project.

Je bent met veel plezier uitgenodigd voor deze interessante avond.

Aanmelden kan uiterlijk donderdag 14 maart 2024 via onderstaand formulier. Vul voor iedere deelnemer (eventuele introducé) een apart formulier in. LET OP: het afmeldprotocol is van toepassing.

Introducees, mits zij belangstelling hebben voor het lidmaatschap en voldoen aan de vereisten zijn welkom.

Programma:

16.30-18.00 uur                     Introductie in het informatiecentrum Magazijn de Zon door Simon Baars en Bart Budel

18:00-18:30 uur                     Borrel

18.30-19.30 uur                     Presentatie en discussie in het Stadskantoor Utrecht

19.15-21.30 uur                     Borrel en diner

Aankomende bijeenkomsten